En vigtig overvejelse i forbindelse med anskaffelse af en elbil

Der er naturligvis mange overvejelser, du skal gøre dig, når du skal anskaffe en elbil. Det er en smule anderledes at eje en elbil i forhold til en traditionel bil. En af overvejelserne er elbilens rækkevidde. Det er nemlig vigtigt, at du er bekendt med elbil rækkevidde, da det har en betydning for, hvor langt du kan køre i din elbil, før du skal forbi en ladestander. 

Elbilers rækkevidde er vidt forskellige

Når det handler om elbilers rækkevidde, så er de meget forskellige. Rækkevidden er en væsentlig faktor, da den fortæller dig noget om, hvorvidt du kan nå frem til en destination uden at skulle oplade din elbil eller ej. 

Rækkevidden er noget, som producenterne konstant forsøger at optimere således, at en elbil kan køre længere og længere på en opladning. Tallene for en elbils rækkevidde er regnet ud fra WLTP (Wordwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure). I bund og grund er det bare et begreb for elbilens rækkevidde ved blandet kørsel.

Du bør derfor ikke forvente, at disse tal lever op til virkeligheden, da det er yderst sjældent. For det er ikke alle, der kører blandet kørsel konstant. Måske kører du mest på motorvej, hvilket gør rækkevidden en del kortere. Jo hurtigere du kører i en elbil, jo mere energi bruger den. 

Udover at rækkevidden påvirkes af hastigheden, så har temperaturen også en indflydelse på batteriet. Når der er kulde og frost, vil du altså opleve, at rækkevidden formindskes.

Her kan du se top 3, når det kommer til elbilers rækkevidde:

  • Mercedes-EQ EQE 350+: 535 km.
  • Tesla Model S LR 100 kWh: 485 km.
  • BMW i7: 480 km.